Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Ocak 2011 Pazar

Su boregi

Japonya' da bir esnaf gelmiş börekçi dükkanı açmış.
Bir arkadaşımı ziyeret etmiştim, ikram etti. Gerçekten Türkiye'dekilerden farkı yok, dükkanın adresini aldım, gidip ziyaret edeceğim. Yandaki resim içi boşalmış kutunun resmi :)

İtfaiye

Bunkyo-ku bölgesinin itfaiyesini pozladım. İtfaiyeciler burda çok popüler. 

Mekdanıldz

Biryanda popüler tüketim merkezi, bir yanda Japon kültürünü yansıtan sokak süslemesi.

Berber

Berberler burada herşey olduğu gibi, Türkiye' ye göre çok pahalı. Ortalama bir kesim 50 TL. Bir berber dükkanını çok uzaklardan hemen farkedebilirsiniz. Resmin solunda uzunlamasına dönen mavi kırmız ve beyaz şey, her berberin önünde var. 

Starbaks

O modern yaşamın bir parçası, o bir klasik, global bir kült...Heryerdeler Tokyo' da... 

Bedava tuvalet

Bir tren istasyonunda çektim. Öncelikle tuvaletler burada bedava. Göremediğiniz üzere ayrac yok aralarında. Birde her arada bir metal çıkıntı var, şemisye koymak için. Ayrıca üst tarafta yine bir çıkıntı var elinizde eşyalarınızı koyabilmeniz için. 
Türkiye' de neden paralı bu işler acaba...

Beton fabrikasi

İlk defa gördüm bugün, Shinagawa'da bir beton fabrikası. Burada yapı malzemesi olarak çoğunlukla çelik kullanlıyor dolayısıyla beton fabrikaları çok fazla değil. Bizim Türkiye' deki beton fabriklarına göre çok basit duruyordu. 

Nissan mini

Motoru nereye koymuşlar yaa... İlk defa gördüm, çok tatlı idi. Böyle modeller Türkiye' de tutmaz mı acaba....

Tokyo TV

Tokyo TV. Ünlumü derseniz, bilmiyorum. öylesine çektim işte :)

Panosonic

Panasonic duyduğuma göre Sony' den çok daha fazla hatta en güvenilir marka imiş Japonya' da. Şinagawa bölgesindeki fabrikasının önünden geçerken çekmiştim.

Janavar

Sahil ve balikcilar

Bahce

Japon mezari

Kirmizi giysili bebek

Cocuk tanrisi

Bereket ve yeniyil

Jinca ve kirmizi kopru

Abdest mi?

Batil inanc ve Japonlar

Jinca ve araba

Japon sezlongu

21 Ocak 2011 Cuma

ATM

Emlakci

Bisikletim

Japonya' da bisikletinin olmaması düşünülemez. Kısa süreli kalacağım için ikinci el bir bisiklet almayı tercih ettim. Burada çok ilginc bisiklet markalar var. Mesela aldığım düldül bridgstone. Üç vitesli, 6500 yene aldım yaklaşık 100 TL ediyor

Yemek secenekleri

Güzel sanatlar fakültesine gittim geçtiğimiz hafta. Ordaki yemekhanenin, yemek çeşitleri daha fazla imiş. Hani fazla olması birşeyi değiştirmiyor. Yediğimiz yine tavuk, balık vs.. ne olduğu belirsiz şeyleri yemek zor, tadları hiçbize göre değil...

20 Ocak 2011 Perşembe

Japonya' da yaşamak ne kadar riskli

Japonya' nin 30 yil içerisinde büyük bir şiddetle (Ijma>6) sarsılma olasılığı haritasi. Ben yaşadığım yer Tokyo, maalesef en kırmızı olan yer. (referans http://www.j-shis.bosai.go.jp/?lang=en)

Nabedeki elmali turta

Nabe, çömlek demek. Japon yemeklerinin önemli bir kısmı nabede pişiyor. 15TL' ye aldım. Eşimde elmalı kurabiyeleri onun içine koymuş.

Tasinma2

Sabun

Enstitüye girdiğiniz zaman bir sabun koymuşlar, Şu su gerektirmeyenlerden. Elinizi dezenfekte ediyorsunuz...ve çalışmaya başlıyorsunuz...

Ziyaretciler

Duldul

Yemek listesi

Yemekhane

Japon unu

bBildigimiz un. Kilosu 300 yen civari yani 5 TL Bizdeki gibi pasta, böreklik veya ekmek gibi genel kullanım için ayrı ayrı paketleri var. Nasıl seçiyoruz derseniz, 1. üzerindeki şekillerden çıkartım yapıyoruz. 2. evde deniyoruz, eşimin performans testine tutuyoruz. 3. biraz okuyoruz yazılar. 4. fıyatına bakıyoruz....

Japon leblebisi

Bildiğimiz leblebi yok buralarda. Nohutgillere Mame diyorlar ve envai çeşiti var. Türkiye' de göremedimiz cinsler, çok tatlı olanlar vs. Hatta diyebilirim ki mame Japonya' nın vazgeçilmezlerinden. Bu mevsimde de kavrulmuş olanı satışa sunulmuş. 98 yen, 1.8 TL. Tadı bizim leblebiyi andırıyor ama daha çok kurufasulye şeklinde. 

Ueno parki gece bir baska guzel

Gece burdan geçmeye bayılıyorum. Fotoğrafta gözükenden çok çok daha güzel. Tek sorun, bir sürü evsizin burayı işgal etmiş olması. Ama zararsızlar. Karşıdaki binalar Ueno merkezin ışıldayan binaları. Ueno gece çok hareketli bir mekan. 

İsguvenligi

Japonya' da bir iş yapıyorsan, kesinlikle bunun güvenliğini düşünmek, bütün önlemleri almak zorundasın. Gördüğünüz mekanda bir insan boyu kazı yapılıyor. Ama alınan önlem ınanılmaz böyutlarda, belki sadece 4 insan etraftan gecen insanları yönlendiriyor, güvenliği takip ediyor. E, insan kıymetli, bizim gibi hergün insalar çukurlara düşüp ölmüyor. 

Gece mesaisi

Yol çalışmaları genellikle gece oluyor. Böylece gündüz trafiği aksamamış oluyor. Gözüken ışık inanılmaz kuvvetli bir ışık, ortamı sanki gündüz yapıyor.

Tasinirken

Taşıma firmaları inanılmaz tedbirler alıyorlar. Eşyalar asansöre zarar vermesin diye içini önce halı ile kaplıyorlar, daha sonra plastikle kaplıyıp, heryeri bir güzel sarıyorlar.  Emin oluyorsunki, ne eşyaların zarar görecek etrafa değdiğinden, nede asansör. Maliyetinin çok fazla olduğunu sanmıyorum, burada önemli olan hassasiyet.

İsbasi yaptin mi

Bu bizim binaya girince karşına çıkan bir ekran. Alttaki ekran dokunmatik, binaya girince kendi isminin üzerine dokunuyorsun, mavi bir renk alıyor. Bu senin o an binada olduğunu gösteriyor. Böylece binaya girdiğinde, kimler odasında kimler daha gelmemiş görebiliyorsun. Toplam üç bina olduğu için diğer binadakilerde farklı renkle boyanıyor. Dolayısıyla, bütün çalışanlar kontrol altında olmuş oluyor, haftalık çalışma saatleri vs kayıt altına alınmış oluyor.

19 Ocak 2011 Çarşamba

Yosun corbasi(misoshiru)

Mercimek çorbasının yerini tutarmı yaaa.. demeyin. Daha güzel desem inanırmısınız. Ilk zamanlar hiçbirşey ifade etmiyordu ama, şimdi vazegeçilmezlerimden. Haşi ile yosunu ağzınıza götürüp üzerine suyunu hüğletiyorsunuz. 20 yen yanı 30 kuruş, en uzuz şeydir heralde burda. Yosundan bol ne varki dimi :). 


Ogle yemegim

Genellikle öğle yemeklerini Kooparatif (COOP) denen öğrenci yemek hanesinde yiyorum. Menüm şöyle ;
1. Marul salatası
2. Pilav
3. Yosun çorbası Miso
4. Kare Age (yağda kızartılmış tavuk parcası)
5. Meyve
6. Japon çayı

Japon çayı bedava. Az yiyor gözükmeme rağmen toplam 800 kcal yediklerim. 

Fit hybrid

Artık Japonya' da birçok arabanın hybrid versiyonları çıkıyor, Fit bunlardan biri, Türkiye' de Jazz olarak biliniyor. Yada tam tersi olabilir

Honda fit

Yeni modeli çok güzelmiş gerçekten.

Ueno park 2

Yolumun üzerinde, Ueno parktan geçerken, ördek, ve martıların oynaması çok güzel....

Ueno park

Gece Saat 22 00

Odamdan çıktım, veterinerlik ve ziraat fakültesinden geçerken saat 2200' da insanların bu saate kadar aralıksız çalışması gerçekten şaşırtıcı. Bu kadar çalışan başka bir millet varmıdır bilmiyorum.

Maskeni tak!!

Asansörde bu ilanı gördüm, lütfen maskenizi takın ellerinizi yıkayın. Japonya' da hasta iseniz, sizden maske takmanız beklenir. Mikropları etrafa yaymamanız için. Türkiye' de taksanız, 'Vah vah lösemili heralde...' gibi yorumlar gelebilir....

Modernite ve gecmis

İşte bunu seviyorum. Japonya' da eski mimariyi yok etmeden, onunla bütünleşik yeni formlar üretebiliyorlar. Buda gerçekten bir sanat. Eski bir binayı restoran yapmışlar, fakat müşteriler böyle eski bir yere girmek istemeyebilirler. Bu yüzden giriş çok modern bir şekilde düzenleyip, içerideki otantik havayı da korumuşlar.