Bir arkadaşımı ziyeret etmiştim, ikram etti. Gerçekten Türkiye'dekilerden farkı yok, dükkanın adresini aldım, gidip ziyaret edeceğim. Yandaki resim içi boşalmış kutunun resmi :)
Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı
23 Ocak 2011 Pazar
Bedava tuvalet
21 Ocak 2011 Cuma
20 Ocak 2011 Perşembe
Japonya' da yaşamak ne kadar riskli
Japonya' nin 30 yil içerisinde büyük bir şiddetle (Ijma>6) sarsılma olasılığı haritasi. Ben yaşadığım yer Tokyo, maalesef en kırmızı olan yer. (referans http://www.j-shis.bosai.go.jp/?lang=en)
Japon unu
bBildigimiz un. Kilosu 300 yen civari yani 5 TL Bizdeki gibi pasta, böreklik veya ekmek gibi genel kullanım için ayrı ayrı paketleri var. Nasıl seçiyoruz derseniz, 1. üzerindeki şekillerden çıkartım yapıyoruz. 2. evde deniyoruz, eşimin performans testine tutuyoruz. 3. biraz okuyoruz yazılar. 4. fıyatına bakıyoruz....
Japon leblebisi
Bildiğimiz leblebi yok buralarda. Nohutgillere Mame diyorlar ve envai çeşiti var. Türkiye' de göremedimiz cinsler, çok tatlı olanlar vs. Hatta diyebilirim ki mame Japonya' nın vazgeçilmezlerinden. Bu mevsimde de kavrulmuş olanı satışa sunulmuş. 98 yen, 1.8 TL. Tadı bizim leblebiyi andırıyor ama daha çok kurufasulye şeklinde.
İsguvenligi
Japonya' da bir iş yapıyorsan, kesinlikle bunun güvenliğini düşünmek, bütün önlemleri almak zorundasın. Gördüğünüz mekanda bir insan boyu kazı yapılıyor. Ama alınan önlem ınanılmaz böyutlarda, belki sadece 4 insan etraftan gecen insanları yönlendiriyor, güvenliği takip ediyor. E, insan kıymetli, bizim gibi hergün insalar çukurlara düşüp ölmüyor.
Tasinirken
Taşıma firmaları inanılmaz tedbirler alıyorlar. Eşyalar asansöre zarar vermesin diye içini önce halı ile kaplıyorlar, daha sonra plastikle kaplıyıp, heryeri bir güzel sarıyorlar. Emin oluyorsunki, ne eşyaların zarar görecek etrafa değdiğinden, nede asansör. Maliyetinin çok fazla olduğunu sanmıyorum, burada önemli olan hassasiyet.
İsbasi yaptin mi
Bu bizim binaya girince karşına çıkan bir ekran. Alttaki ekran dokunmatik, binaya girince kendi isminin üzerine dokunuyorsun, mavi bir renk alıyor. Bu senin o an binada olduğunu gösteriyor. Böylece binaya girdiğinde, kimler odasında kimler daha gelmemiş görebiliyorsun. Toplam üç bina olduğu için diğer binadakilerde farklı renkle boyanıyor. Dolayısıyla, bütün çalışanlar kontrol altında olmuş oluyor, haftalık çalışma saatleri vs kayıt altına alınmış oluyor.
19 Ocak 2011 Çarşamba
Yosun corbasi(misoshiru)
Mercimek çorbasının yerini tutarmı yaaa.. demeyin. Daha güzel desem inanırmısınız. Ilk zamanlar hiçbirşey ifade etmiyordu ama, şimdi vazegeçilmezlerimden. Haşi ile yosunu ağzınıza götürüp üzerine suyunu hüğletiyorsunuz. 20 yen yanı 30 kuruş, en uzuz şeydir heralde burda. Yosundan bol ne varki dimi :).
Ogle yemegim
1. Marul salatası
2. Pilav
3. Yosun çorbası Miso
4. Kare Age (yağda kızartılmış tavuk parcası)
5. Meyve
6. Japon çayı
Japon çayı bedava. Az yiyor gözükmeme rağmen toplam 800 kcal yediklerim.
Modernite ve gecmis
İşte bunu seviyorum. Japonya' da eski mimariyi yok etmeden, onunla bütünleşik yeni formlar üretebiliyorlar. Buda gerçekten bir sanat. Eski bir binayı restoran yapmışlar, fakat müşteriler böyle eski bir yere girmek istemeyebilirler. Bu yüzden giriş çok modern bir şekilde düzenleyip, içerideki otantik havayı da korumuşlar.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)